Efektet klimatike/ Erozioni shkatërron brigjet e plazhit të vjetër në Vlorë. Pishat 70-vjeçare zhduken…  

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dëmtimet me pasoja të parikuperueshme që i kemi sjellë natyrës ndër vite po na kthehen pas tani me shpejtësi.

Kjo gjë po ndodh edhe me fenomenin e erozionit i cili po gllabëron sipërfaqe të tëra plazhi dhe pyjesh në Vlorë.

Gërryerja e plazhit dhe brezit të gjelbër ka krijuar një situatë alarmante duke bërë që pishat 70-vjeçare të përfundojnë në det, por dhe plazhi të tkurret nga viti në vit.

Një vijë kilometrike nga fundi i Plazhit të Vjetër deri në afërsi të Tri Portit, çdo vit humbet plazh nga hyrja e detit në tokë por dhe duke rrëzuar pishat shumëvjeçare.

Pishat përfundojnë në det/ Erozioni kërcënon brigjet e plazhit të vjetër në Vlorë - Top Channel

Banorë dhe peshkatarë tregojnë që plazhi pasa disa vitesh ka qenë rreth 100 m , që sot është i mbuluar nga uji i detit, ku dhe bunkerët janë mbuluar nga uji.

Krahas faktorëve natyrorë në zhvillimin e erozionit dhe degradimin e kësaj vije bregdetare ka ndikuar edhe njeriu nëpërmjet mbetjeve urbane dhe  keqpërdorimit të këtyre pyjeve.

/Burimi: TCh/GazetaReforma.com/

Shpërndaje
Share.

Komento