Bordi ishte në dijeni, Barcelona luajti 21 ndeshje duke rrezikuar jetën e tifozëve në shkallët e “Camp Nou”

0
422

Barcelona luajti 21 ndeshje, duke përfshirë një klasike kundër Real Madridit, midis pranverës së vitit 2019 dhe vjeshtës së vitit 2020, në të cilën ata do të kishin vënë tifozët e tyre në rrezik në Camp Nou, sipas raportit të firmave të ndryshme inxhinierike të publikuara nga La Vanguardia. Sipas gazetës, bordi i drejtorëve i kryesuar nga Josep Maria Bartomeu ishte i vetëdijshëm se stadiumi kishte 127 probleme që kërkonin “veprim të menjëhershëm” dhe se 44 prej tyre përbënin “një rrezik sigurie për përdoruesit e stadiumit për shkak të rrezikut të rënies së ndërtesës së pjesë ose fragmente në zonat e kalimit ose përqendrimit të spektatorëve”.

Sipas La Vanguardia, bordi i Bartomeu kuptoi se nuk ishte urgjente të ndërmerreshin ato rimodelime të kërkuara në raport dhe ato u zgjidhën vetëm me hyrjen në klubin e bordit drejtues të kryesuar nga Carles Tusquets dhe me ardhjen e bordit të ri të kryesuar nga Joan Laporta. Pasi këto probleme janë zgjidhur, Camp Nou është aktualisht një stadium i sigurt.

Ishte në verën e vitit 2019, kur kompania Nikken, e ngarkuar me reformën e Camp Nou, i kërkoi ARUP një raport mbi gjendjen e Camp Nou. ARUP zbuloi 127 problematika që kërkonin veprim të menjëhershëm, 190 të tjera me ashpërsi të lartë (të cilat duheshin zgjidhur në gjashtë muaj) dhe 14 të tjera për t’u zgjidhur brenda një viti. Përkundër këtij raporti, Bartomeu dhe bordi i tij e kuptuan se nuk ishte përparësi të ndërmerreshin punët e nevojshme në mënyrë që të mos rrezikonin tifozët që shkonin në stadium. La Vanguardia kontaktoi bordin e mëparshëm të drejtorëve, i cili mohoi që raporti inxhinierik ishte aq alarmant dhe siguroi që disa nga ato probleme u zgjidhën.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj