- Reklamë -spot_img
32.5 C
Tirana
Faqja kryesoreAktualitet“Këtë vit do përdoret metodë tjetër”, Kushi: Ja si mund të veprojnë...

“Këtë vit do përdoret metodë tjetër”, Kushi: Ja si mund të veprojnë maturantët që nuk do jenë dakord me vlerësimin

- Reklamë -spot_img

Ditën e sotme Ministrja e Arsimit, Evis Kushi ka dhënë një intervistë për Fax News ku ka folur lidhur me përgatitjet që po bëhen përsa i përket sezonit të provimeve të maturantëve në Shqipëri.

Kushi tha se ndryshe nga herët e tjera, këtë vit do të përdorej njëmetodë e re ku testi të hartohej vetëm ditët e fundit nga disa prej mësuesve me intergritet të lartë.

“Nuk mund të them tani se çfarë pyetjesh mund të jenë, këtë vit kemi përzgjedhur një metodë që testi të hartohet vetëm ditët e fundit nga disa mësues me përvojë dhe integritet i lartë. Pyetjet nuk bëhen nga e para por merren nga një fond pyetjes të cilat janë të analizuara mirë. 40% e testit janë pyetje të nivelit të parë të vështirësisë 40% të nivelit të dytë dhe vetëm 20% janë pyetje të nivelit të tretë për t’u dhënë munësi nxënësve ekselentë të veçohen nga pjesa tjetër”– u shpreh Kushi.

Sa i përket mundësisë së rivlerësimit të provimit, Kushi tha se secilit maturant që nuk ishte dakord me notën e marrë, do t’i jepej mundësia që të shihte gabimet e bëra në test, por nuk përfshihej mundësia për ndryshimin e rezultatit, pasi theksoi se nuk ekzistonte mundësia që mësuesit të gabonin në vlerësim.

“Natyrisht që çdo maturant, ka të drejtë të bëjë një ankimim nëse mendon se rezultati i tij nuk është i drejtë. Nëpërmjet E-albania mund ta marrë mbrapshttestin dhe të shohë gabimet e tij, por nuk ndodh që të ketë gabime në vlerësim, kështu që nuk ndodh të ndryshohet nota që ai ka marrë. Kjo sepse testi vlerësohet nga dy mësues të pavarur. I vetmi rast kur mund të ketë një rishikim të vlerësimit, është kur ka një problem në barcodin e identifikimit. Por këto janë probleme shumë të rralla”– tha ministrja.

- Reklamë -spot_img

Duhet lexuar

- Reklamë -spot_img

Artikuj te ngjashëm

- Reklamë -spot_img

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj